Det är faktiskt inte så svårt att brygga öl hemma för i svenska hem så finns det spis och ugn där man lätt kan ordna med rätt temperatur för mäskning och resten av processen, och andra tillbehör som ska till finner man lätt online som till exempel bryggsocker.

Men behöver man bryggsockret?

Att vara förberedd är viktigt

Att brygga kräver förberedelse. Vad man ska brygga är oviktigt, det krävs samma förberedelser. Det är lätt att det går i stöpet.

Gå alltså igenom allt som du behöver för din vinberedning eller ölbryggning innan du ens sätter ett datum för när det hela ska ske.

Brygga öl

Bryggsockret är i grund och botten dextros och man använder sig av den här typen av monosocker för att det fungerar bättre för jästen än vad helt vanligt (två)socker gör. Men du tjänar ingenting på att köpa dextros direkt. Det är nämligen viktigt att du får en produkt som verkligen är till för ölbryggningen.

Något som får många att välja sockret är det där med alkoholen. Om jästen får mer socker så kan man få mer alkohol och då får man ju en starkare öl vilket kan vara av intresse. Sist av allt häller man i bryggsockret.

De som menar att man inte ska tillsätta socker utan hellre lita på den sötma (som består av bryggsocker) som finns naturligt i malten säger ofta att tillsatt socker ger en öl som inte smakar lika gott. druvsocker pris Om man häller på för mycket kan man få för mycket alkohol istället.

För mycket socker kan ge en för tunn öl också. Det gäller att prova sig fram.

bryggsocker

Köp dextros på nätet

Börja inte utan att först gå igenom skafferiet. På webben finns allt du behöver. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Se till att allt står i ordning.

Online finns det ytterligare information som du kan använda dig av för att lyckas med ditt öl.