Tabletter är det bästa sedan skivat bröd. Tabletterna gör det enklare att äta medicin och kosttillskott. Med en tablettpress kan du göra egna tabletter. Du kan till exempel tillverka glukosamintabletter.

tablett

Du kan göra flera produkter med en tablettpress

Du kan tillverka flera sorters tabletter med din tablettpress. Så fort du är färdig med produktionen av glukosamintabletter kan du producera andra sorter.

De tabletterna är i en klass för sig. De fungerar mot ledsmärtor genom en process som tar 3 veckor att komma igång. Dina leder håller sig i trim. Har alltid varit ett kosttillskott fram till för några år sedan.

Sen klassade läkemedelsindustrin glukosamintabletterna som läkemedel. Vad man också gjorde var att minska tabletterna till 625 mg eller mindre och rekommendera max 2 tabletter om dagen. Om tabletterna ska fungera måste dosen vara högre.

Det fungerade ett tag sedan var man tillbaka hos läkaren igen. Då fick man receptbelagda tabletter utskrivna istället. Om man vill ha de starkare tabletterna kan man köpa de som är avsett för djur. Lång nästa.

Maskinen är lätt att hantera. Det är släppmedlet som gör att tabletterna inte fastnar. Formen är lika enkel att använda, den.

Använd den som det passar dig

Med rätt tablettpress kan du utföra rätt uppdrag och få rätt volymer. piller
Det tar en stund innan det blir klart men det är ingen evighetslång väntan.

Tekniken är mycket avancerad. Tablettpressen pressar tabletterna. Med formarna kan du förändra utseendet på tabletterna.

En elektrisk enhövdad tablettpress brukar producera 1000-3000 tabletter per timme. Du kan köpa tablettpressar via https://www.lfatabletpresses.com/.

Stora maskiner kan ha upp till 32 huvuden. Motorn gör att maskinen går fortare.
En högpresterande maskin kan producera upp mot 64 000 tabletter.

Tablettens klibbmedel gör att den håller ihop och släppmedlet gör att den inte fastnar vid tillverkningen. Akaciakostfiber kan stansas till tabletter utan problem.

Andra ingredienser kan göra att maskinen stoppar upp. Du kan inte göra tabletter av Saigonkanel heller. Sådana ämnen brukar man fylla i kapslar.

Klibmedel kan vara dextrin. Det vanligaste medlet är ändå mikrokristallinisk cellulosa. Blanda i ungefär 20 %.

Använd 1 % av släppmedlet magnesiumstearat. Surfa in på allt-fraktfritt.se och köp allt du behöver.

Pulver är mest förrädiskt att blanda. Volymen har ingen betydelse du måste använda maskiner ändå. Man kan blanda med en stor sked också.

Börja med att blanda i klibbmedel. Sedan mixar du i släppmedlet, blanda i max 5 minuter. Om du blandar för tätt kan tabletten bli skör.

Om tabletten håller när den tappas i golvet är den klar. Det går också bra med en hårdhetsmätare.

ex med 16-32 huvuden, så väller det ut färdiga tabletter. Då kan du behöva använda flödesmedel. Tillverkningen går snabbare då.

Man kan också blanda in färg och smak-ämnen. Du kan också förvandla tabletten till en deposittablett.
Med maskinen kan du göra egna halstabletter.

Tänk på hygienen

Tabletter som är medicin får ju inte innehålla några bakterier. Därför är hygienen viktig vid tillverkningen.

Maskinen måste rengöras ofta för att vara hygienisk. Inget från tidigare produktioner får vara kvar. Då kan din blandning bli skadlig.

Vissa ingredienser kräver att du är extra noggrann. Då ingår bland annat att tänka på kläderna.

Medel som skyddar maskiner och tabletter

När du använder en tablettpress får inte tabletterna gå sönder. Det kan hända om man gör fel. Använd rätt klibbmedel så är det ingen fara.

Då blir den mer hållbar. De mister inte formen i första taget och är därmed attraktivare att använda. Pressar har olika stansverktyg. Då är olika former lätta att tillverka. Du kan ställa in stansen.

Om du använder maskinen rätt så håller den längre. Då kan den hjälpa dig i många år.