Tabletterna ser oftast bättre ut. Något som man inte alltid tänker på är att det måste finnas släppmedel i tabletter. Om de inte har detta medel så kommer de att fastna på stansen som formar tabletten.

Du kan använda dig av magnesiumstearat som är ett beprövat preparat. Det gör att tabletterna kan hanteras lättare. Då är de snabbt redo för paketering och distribution.

Vad är magnesiumstearat för någonting?

Det är helt enkelt så att magnesiumstearat kallas för släppmedel i tabletter. Det är nästan detsamma som en ätbar tvål med stearat och magnesium.

Om du använder Magnesiumstearat får du en blank yta på tabletterna. Dosera mellan 0,5 till 1%. Blandas i sist och kort tid, max 5 minuter. Fel blandning kan göra tabletten skör.

Magnesium stearat är vitt. Genom pressen formar du pulvret till tabletter. Självklart är det säkra ämnen.

Snabb och smidig produktion är ett måste

Tempot ska vara högt idag. Stansarna kan köra nonstop idag. Allt mer avancerad teknik kan dessutom räkna tabletterna fortare.

Det betyder att produktionsprocessen är fri från mänsklig påverkan. Fel kommer alltid att inträffa men då kan man rätta till det och fortsätta produktionen.

En enkel elektrisk tablettpress gör 1000-3000 tabletter i timmen. De maskinerna har ofta en stans. Större maskiner kan ha större huvuden. Då går det fort.

En duktig operatör känner tillverkningen och kan snabbt byta ut de delar som behövs. mikrokristallin
Om man använder släppmedlet magnesiumstearat slipper man det problemet helt.

Stansen måste kunna jobba fritt utan avbrott. Ibland kan maskinen jama, fastna, då måste hela produktionen avbrytas fram till det att felet är löst. Det händer att sådana skott kan skada maskinen.

tablett

För att det ska flyta på bra måste klibbmedlet bestå av 20 % och släppmedlet uppgå till 1 %.

allt-fraktfritt.se säljer alla ingredienser du behöver.

En väl planerad produktion är a och o

Tabletter kräver en del planering att tillverka. Det gäller att allt från släppmedel i tabletter till slutlig förpackning är klart då man sätter igång produktionen.

Med god planering så kan man spara pengar och tid. Det lönar sig alltså att undersöka vilken typ av släppmedel som man bör använda i god tid. Då blir resultatet som du tänkt dig.

Men självklart måste du prioritera alla moment i tillverkningen lika noga.