Jag börjar med Stevia sötningsmedel för att så många folk har dålig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar illa alternativt smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.

Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har limiterad löslighet i vatten.

Endast ett fåtal växtvarianter smakar bra – och kostar i så fall tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små bolag inte har råd. Endast ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och har växtvarianter som ger en smaklig sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa bolag är.
Resultatet av detta är att 98Procent av alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalitet.

Den som vill smaka en premium kvalitet Stevia kan köpa Stevia sötmedel på denna länk.

sucralose

Stevia sötmedel är bra för alla målgrupper som vill avstyra strösocker/kolhydrater/blodsockerpåverkan alldenstund det varken innehåller kolhydrater alternativt ett litet antal som helst kalorier.

Stevia sötningsmedel är ett bra val för den som inte vill ge upp godis men gärna undviker alla de dåliga påföljderna som strösocker för med sej. Att ämna hålla sej ifrån kolhydrater är standard och är ur fler än en anledning.

Sockersjuka är en åkomma som egentligen innehåller många annorlunda varianter, men framförallt av två olika typer som lätt nog heter art 1 och art 2 sockersjuka. Det latinska namnet för sockersjuka är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som håller igenom med smak av honung». Tidigare kallade man diabetes för sockersjuka, ett term som vissa ännu använder sig av även man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel uttryck.

Det som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sig handlingskraft med god distribution och lider man av typ 1 sockersjuka så producerar kroppen inte nog med eget insulin. Man känner sig då less, törstig samt börjar lukta aceton. Man håller också kvickt minska i kilon. Typ 1 sockersjuka är ett livshotande läge om det inte behandlas. Det är också kroniskt så har man en gång blivit art 1 sockersjuka så är man det för resten av livet samt får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.

sötningsmedel

Typ 2 diabetes är en mildare form och drabbar mestadels äldre, överviktiga personer, samt är man rökare föreligger en större chansning att drabbas. Då är det allmänt inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med assistans av en kontrollerad diet, viktnedgång samt eventuellt medicin.

Är man insulinkänslig så bör man vara försiktig med kolhydrater då en insulinkänslig kropp inte hanterar det som en vanlig anatomi gör. Det innebär såklart inte att man vill avbryta inta sötsaker och idag finns det alternativ för alla. Stevia sötningsmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötningsmedel som växer i Sydamerika samt i Japan utgör det 40 % av försäljningen av sötningsmedel. Stevia är mycket sött – ungefär 300 gånger sötare än kolhydrater, så bara väldigt en aning behövs.

Andra anledningar till att man vill dra dra ned på sockerintaget kan hava med hälsan att göra, man antagligen vill gå dra ned i kilon, alternativt ta bättre hand som sina garnityr. Samtliga känner till ju vilken dålig effekt strösocker har på våra garnityr. För vår form gör socker heller inga direkta under samt det blir allt vanligare att man utesluter inte bara socker ur sin diet, utan alla kolhydrater. Kroppen håller då in i ett tillstånd som heter ketos samt börjar bilda ketoner som tar över insulinets arbete. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så sätt väldigt verkningsfull, men det innefattar att man får i sej tillräckligt med fett och äggviteämne för att idas med en kolhydratfri föda.

LCHF sötningsmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till

LCHF sötmedel är sötmedel utan kolhydrater – alternativt med enormt en aning kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, alternativt kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en poppis metod för att gå minska i vikt samt har för många blivit en livsstilsdiet eftersom de menar att de positiva hälsoeffekterna är så många.

När man håller på en LCHF diet så skall man undvika kolhydrater, helst helt vilket är besvärligt, men man får absolut högst äta 40 gram kolhydrater per dag. Däremot får man i regel äta ledigt av proteiner samt fett för att dämpa hunger och tillfredsställa kroppens energibehov.

Kolhydrater finns i mycket, fralla, pasta, vitt ris, frukt, många vegetabilier samt rotfrukter, sötsaker m. m. Allting som kan omvandlas till strösocker i kroppen är tabu. Det man får inta är rent fett som i smör, grädde och griskött, därtill protein som man framförallt finner i kött samt ägg. Det kan kännas motsägande att äta bacon till morgonmål när man vill gå dra ner i vikt, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.