Det är knappast enbart smak och lukt på snuset du gör själv som är väsentligt om det blir något perfekt snus, det är några ingredienser till. För att få längre hållbarhet och förhöja smakupplevelsen när man blandar eget snus men utan glycerin blir det svårt att lyckas. Glycerinet tillför en del sötma och har samtidigt en konserverande verkan.

Vilket är skillnaden på glycerin och glycerol?

Det står glycerin på en del produkter och samma användning av glycerol. Vill du vara helt säker på att det är samma produkt? Två olika namn för exakt samma produkt. Glycerinet är det gamla namnet på Glycerol.

glycerin

Glycerol är en mycket söt tung och trögflytande vätska som dessutom har en väldigt hög kokpunkt. Det är glycerinet som ger ett vin dess fyllighet.

Genom att det är fuktbevarande så avdunstar glycerin inte. Utmärkt att hälla i vattenlås och vattenlås för golvbrunnar för att hindra kontakt med luft eller att dålig lukt kan passera fritt ut i rummet.

Glycerol går att lösa upp i vatten och alkohol men det är inte lösligt i olja. En ganska rolig effekt med glycerol är att det används mycket iI olika hudvårsprodukter eftersom det är fuktighetsbevarande på samma sätt som för snus.

Vid vintillverkning utnyttjar man glycerolens sötma och att den ger fyllighet till vinet. I många oljor och fetter används den som en tillsats.

Vid all snustillverkning eller överhuvudtaget alla livsmedel är det mycket viktigt att bara använda glycerol som är godkänd för livsmedelstillverkning. Det finns glycerol som är framtagen för specialla ändamål och kan vara skadlig vid förtäring.

Använder du bara korrekt variand av glycerinet är man säker.

Glycerolens egenskaper gör att den används i väldigt många hygienprodukter. Munvatten till exempel där dess bakteriehämmande egenskaper utnytjas. I början på denna artikel när vi diskuterade hemmatillverkning av snus påvisade vi att glycerin inte bara ger ökad hållbarhet utan också förbättrar fuktbalansen.
Att använda glycerinpreparat för internt bruk innebär också att man nyttjar det i rätt mängd. Det gäller att hitta rätt blandningsförhållande för att få den perfekta balansen. Här ska man inte chansa. Ett välbeprövat och bra recept på egen snustillverkning är ett måste före du startar din egen tillverkning.

Glycerol finns att köpa på nätet för väldigt fördelaktiga priser.

Glycerin eller Glycerol hittar du online på Tradera eller Prisad. Varierande storlekar från små till riktigt stora hittar du på allt-fraktfritt.se och hembryggning.se. När du passerat tillverkning för eget bruk finns all-fraktfritt som säljer upp till 1 350 kg förpackningar (1 000 liter IBC pallconatiner.

Att man får sina varor hemskickade när man handlar online är en extra fördel- Betänk hur mycket du kommer att behöva så att du köper rätt mängd. Köpa glycerol Att denna produkt har flera användningsområden utöver att göra snus har du sett. Du blir glad av ditt goda snus och barnen blir glada av att du gör slime eller såpbubblor tillsammans med dem. Snus av egen tillverkning, såpbubblor och Slime likaså- bara att sätta igång, blåsa, kladda och prilla upp.