Alla blir inte avskräckta av dansk citronvand. Den dricks till lunch och till frukost. Men detta är en läskedryck som inte är alldeles lätt att få tag på.

Men det finns hopp för dem som gillar dansk citronvand. Åk inte till Danmark än. Du behöver inte ens lämna ditt hem. Smakerna finns att beställa online.

läskkoncentrat

Du kan beställa hem smaken av dansk citronvand till din läskmaskin.

Med en läskmaskin är läsken snabbt fixad. Du kan göra din egen läsk precis när du känner för det. När du köpt hem alla produkter är det enkelt att börja. Du kan till och med få smaken av julmust och Champis. Om du vill ha Champis-smak så är det Fruktis då ska leta efter i koncentrathyllorna.

Beställ dansk citronvand. Du har alltid fräsch läsk hemma. Den tillverkas ju direkt när du startar maskinen. Sedan kan du bjuda alla som är intresserade.

Ett nyttigare liv med egen läskedryck med mindre socker

Du kanske borde sluta med socker helt? Men det finns de som säger att det inte är så. Om du har en läskmaskin kan du göra läskedryck med mindre socker.

Du gör din egen läsk och kan därmed styra över hur mycket läskkoncentrat du använder. Det blir bättre än vanlig läsk. läskkoncentrat På så vis blir din läsk mycket billigare. Jämför så ser du.

Om du hittar liknande produkter i butiken så innehåller de bara socker. Den läsk som du gör håller en helt annan nivå. Vill du ha dansk citronvand så får du det också.

Bunkra upp med smaker

Du vill ju inte vara utan dansk citronvand. Ingen får bli besviken beställ därför hem de smaker som är mest populära. Dessa håller länge på hyllan och kan med glädje tas fram då du vill ha smaksatt mineralvatten.

Du kan faktiskt också experimentera med smakerna. Blanda det du vill blanda i din läskmaskin. Men det är klart att du inte kan räkna med att det alltid blir bra. Med tiden kanske du lär dig att skapa helt nya smaker från de essenser du köpt hem. Att variera mängden kolsyra gör också stor smakskillnad.

När det finns smaker till läskmaskinen så kan du alltid dricka smaksatt bubbelvatten. Du kan justera mängden koncentrat. Om du sedan vill höja smaken kan du ha i mer essen i nästa omgång.