Tabletterna måste ju hålla vissa krav. Det gäller inte bara innehållet som ska vara säkert och funktionellt. Att använda ett bra klibbmedel är viktigt vid tillverkningen av tabletter. Det är klibbmedel i tabletterNA som håller ihop den. Mikrokristallinsk cellulosa används oftast som klibbmedel.

tablettslagning

Mikrokristallinsk cellulosa är helt naturligt

Cellulosa är polymer och finns i plantornas fibrer Den löses inte upp i vare sig kallt eller varmt vatten. Det beror på att den har en mycket stark intramolekylär struktur. Man kan faktiskt ändra cellulosa med hjälp av hydrolys. Det bildas mikrokristallinsk cellulosa av.

Om du ska pressa eller slå tabletter då ska du använda mikrokristallinsk cellulosa. De finns dem som menar att 20 % dosering är lagom men faktum är att det inte finns någon övre gräns. Det fina med det hela är att cellulosa fungerar som bindande och som diskintegrerande agent. Det gör att tabletten kan lösas.

Rätt hantering av tabletter är nödvändig

Med detta klibbmedel i tabletter måste de hanteras rätt. Om de blir fuktiga är de förstörda. om man köper mikrokristallinisk cellulosa på allt-fraktfritt.seFörpackningen är dessutom återförslutningsbar. Tabletterna går sönder om de blir fuktiga. Använd klibbmedlet på rätt sätt för att garantera kvaliteten.

Dessa förpackningar håller

Patienterna förväntar sig fräsch och bra medicin. Det måste vara enkelt för alla att få fram medicinen. Idag så finns det smarta förpackningar som är lätt att öppna men som också skyddar medicinen.

Mikrokristallinsk cellulosa som klibbmedel i tabletter medför extra hårda krav. Du kan lyckas på flera sätt. Ibland så väljer man en förpackning där tabletten ligger löst i en burk. Då är det viktigt att burken är tät.

Det är klart att ingen tablett klarar hur stora påfrestningar som helst. Det gäller oavsett hållbarhet. Tabletter blir ibland smuliga. Men samma karta bör klara normal hantering av vårdpersonal och patient. Tabletterna ska hålla om de åker i golvet. Stor tillverkning har dyrare utrustning.

Tabletter för en vecka

Alla tabletter har olika krav. dragerad
Ibland kan man behöva portionera ut sina tabletter då kan de inte tas från tablettkartan. De läggs i fack istället.

Då tjänar medicinen på att vara gjord av mikrokristallinsk cellulosa. Tabletten håller formen och går att använda längre.